vineri, 22 martie 2013

Fresh de grapefruit!

   Revin cu o alta sursa de energie! Daca in articolul precedent am vorbit despre fresh-ul de morcovi, de data asta vom afla ce beneficii are un fresh de graprefruit rosu.

   Sunt tot felul de discutii pe tema sucului de grapefruit. Pe langa gustul deosebit, foarte racoritor, grapefruitul este unul dintre citricele recomandate in mentinerea sanatatii: acest fruct citric are proprietatea de a reduce nivelul de colesterol „rau”, de a lupta impotriva celulelor canceroase si de a reduce kilogramele in plus. Pe de alta parte, consumul de grapefruit este contraindicat in perioada in care se urmeaza un tratament medicamentos; acesta modifica absorbtia intestinala a anumitor medicamente, existand riscul de supradozaj.



   Mod de preparare:

Pasul 1: Se spala grefele si se trec prin storcatorul de fructe.

Pasul 2: Intr-un pahar(care a stat la congelator 10 minute) se pun 3-4 cuburi de gheata, dupa care se toarna sucul.

Pasul 3: Se poate combina cu suc de mere si pulpa ramasa dupa stoarcerea fructelor.

* Se poate adauga putina miere de albine pentru a indulci, dar e de preferat sa se consume neindulcit!

   Se serveste rece!

     Pofta buna!




   Studiile arata ca sucul de grapefruit este mai sanatos decat sucul de portocale, ananas sau chiar de mere. Acest suc are un continut bogat de magneziu si vitamina B1.
    Pentru 100 g de fruct avem urmatoarele valori:

Apa 92%
Grasimi 0,1%
Proteine 0,7 %
Fosfor 20 mg
Vitamina C 31 mg
Minerale 0,2 %
Carbohidrati 7%
Calciu 20 mg
Fier 0,2 mg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu