vineri, 9 august 2013

Tactical Arena Bacău, unicul teren de airsoft de interior din România.
   Probabil multi dintre voi, cand va ganditi la arme "de jucarie", va ganditi imediat la paintball, destul de cunoscut in ziua de azi si foarte practicat ca agrement. Astazi am avut ocazia, impreuna cu colegii din BacauExpress, sa "ne spalam pacatele" in arena de airsoft Tactical Arena Bacau. Pentru mine a fost o experienta foarte placuta, un exercitiu de team-building extraordinar si o ocazie de a-mi satisface pofta de impuscat ceva. Daca ar fi sa aleg intre paintball si airsoft, as uita subit ca exista paintball!

   Sala este formata din doua baze inamice, intre care se gasesc elemente tactice, paleti, roti de masina, umbrele, adaposturi, care fac ca lupta sa fie o experienta mai placuta. Bazele sunt concepute dupa modelul celor de antrenament pentru diferite forte de interventie, pentru close-combat. Sunt puse la dispozitie arme pentru 11 jucatori, pistoale, shotgun, P90 si alltele, toate cu munitie nelimitata si masca de protectie. Costul este de 15 lei/persoana inainte de ora 15:00 si 25 lei/persoana, dupa ora 15:00. Pe principiul luptei in echipa se fac oferte de 5+1 gratis sau 8+2 gratis si se poate face tir la tinta, tir dinamic sau lupta intre doua echipe, cum am facut noi azi.

   Sala este anexata cu The mind caffe, loc unde se poate bea berea de dupa transpirare la impuscat, dar si cafeaua de dimineata sau un suc cu prietenii. E un spatiu primitor, cu angajati foarte ok si tot felul de jocuri "de masa" pentru o seara la un pahar.

   Airsoft-ul este un mod de viata, un joc sportiv în care jucatorii simuleaza un conflict sau efectueaza anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lanseaza bile de plastic cu calibru de 6mm sau mai rar de 8mm, utilizand echipamente specifice și tactici militare reale. Istoric vorbind, airsoft-ul isi are originea in Japonia anilor '70, unde detinerea armelor de foc a fost interzisa in anii '60, iar ca răspuns japonezii au inceput sa produca replici, extrem de realiste, ale armelor de foc militare. Spre deosebire de paintball, airsoft-ul este recunoscut ca si sport in nomenclatorul sporturilor din Romania, unde a ajuns abia in anul 2005 pentru prima data, in Piatra Neamt (Carpati Soft Air Club Piatra Neamt). In prezent, cel mai important club de airsoft din Romania este in Botosani.


6 comentarii:

 1. Fost , Vazut , Jucat, De Revenit !!!
  Super fun , Counterstrike live !

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu stiu si eu sunt curios sa aflu daca nu s-a inchis. Din cate stiu sala se afla in fostul carrefour

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiu si eu sunt curios sa aflu daca nu s-a inchis. Din cate stiu sala se afla in fostul carrefour

  RăspundețiȘtergere